Пране на мека мебел Бургас

Добра дезинфекция на дома и защитиа от COVID-19 -
Close

03.04.2021

Добра дезинфекция на дома и защитиа от COVID-19

Дезинфекция на дома

Притеснявате се, че COVID-19 може да проникне във вашия дом? Спокойно! Просто се уверете, че спазвате всички дезинфекционни мерки, за да защитите дома си.

За повечето хора поддържането на чист дом без микроби беше стандартна процедура, дори преди да настъпи пандемията от COVID-19. Но откакто този вирус, се е разпространи по целия свят, нашите дейности по почистване на дома или къщата се увеличиха многократно.

Общоприетото мнение е, че с настоящото разпространение на COVID-19, честото почистване и дезинфекция на дома ви е от съществено значение. Поддържането на безопасността и здравето на вашето семейство е от първостепенно значени за всички нас.

Времето което измина от началото на пандемията ни показа, че рискът от предаване на COVID-19 е много по-висок когато имаме директен контакт с човек срещу нас, отколкото предаването чрез повърхности. Всички обвързани органи и асоциации препоръчват почистване и дезинфекция на повърхности с голяма степен на докосване поне веднъж на ден.

Коварният коронавирус се нуждае от гостоприемник и по-точно белите дробове на човешката дихателна система, за да остане функционален и да се размножава. Докато намери човешкия си гостоприемник, вирусът може да остане суспендиран във въздуха след издишване от човек чрез дейности като кихане, кашлица. Неотдавнашно проучване установи, че вирусът може да остане във въздуха до три часа и да живее на повърхности като картон до 24 часа и пластмаса и неръждаема стомана до три дни.

Извършвайте дезинфекция на дома си редовно

Трябва не само да почиствате дома си редовно, но и да го дезинфекцирате по-често. Почистването е различно от дезинфекцирането. Чрез почистването премахвате мръсотия и прах – но това не ефикасно за да убие вируси и бактерии. Използвайте дезинфекциращи кърпички и спрейове, които имат маркировката върху опаковката си.
Има продукти които съдържат алкохол и водороден прекис (познатата ни кислородна вода), в безопасни пропорции.

При дезинфекцията спазвайте тези насоки за максимален резултат:

  1. За дезинфекция на повърхности нанесете препарата и го оставете да подейства 10 минути. След което го премахнете с чиста кърпа.
  2. Винаги носите ръкавици! Отваряте прозорците си по време на дезинфекция има препарати който имат силни изпарения. проветрявайте по-често, свежия въздух ще ви накара да се чувствате добре.
  3. Фокусирайте се на тези площи които се докосват ежедневно :
  • Дръжки на врати
  • Ключове и контакти
  • Не пропускайте кухнята и санитарните помещения
  • Телефони и лаптопи и други електроники
  • Всичко внесено в дома ви трябва да премине обработка

Желателно е да се използват ръкавиците за многократна употреба тъй като са по-издръжливи от еднократните модели които се предлагат на пазара.