Фирма за Професионално почистване в Бургас

Как да почистим аспиратора в няколко лесни стъпки -
Close

28.02.2021

Как да почистим аспиратора в няколко лесни стъпки

аспирация

Домашни трикове за почистване на филтри и други елементи от аспирацията във вашата кухня

Разчитаме на кухненския абсорбатор, когато имаме нещо, което се пържи или пече в кухнятя. Много често той не работи правилно поради това че не е почистен добре. Миризмите се задържат в кухнята и попиват навсякъде, затова честата профилактика гарантира максимална ефективност на абсорбатора.

Почистване чадъра на аспиратора

При редовна подръжка може да го измиете само с топла сапунена вода и парцал. След това само трябва да полирате елемнтите с микрофибърна кърпа и те ще светнат. За по-тежките случаи когато има силно наслояване на мазнина по елементите ще трябва да напръскате с обезмаслител и парцал, като накрая измиете всичко със сапунена вода.

Как да почистим филтъра на аспиратора

Метод с екологични матеряли.

  1. Разпънете аспиратора до край и извадете двата мрежести филтъра

2. Премахнете едрите наслоявания и нечистотии с ръка или мека четка.

3. Поставете филтъра в леген, с вряла вода като филтъра трябва да се потопи напълно. Добавете препарат за миялна машина (той е предназначен за отсраняване на мазнини) или вместо това малко количество оцет и половин чаена лъжичка сода за хляб (добавете бавно, ще шупне).

4. Поставете мазния филтър вътре и го оставете да се кисне 30 минути. След това извадете филтъра от горещия разтвор и го измийте с гореща вода четка. Изплакнете добре.

Почистване с обезмаслител

Ако горе посоченият метод на сапунена вода или домашно приготвените екологични разтвори се окажат недостатъчни, можете да опитате да напръскате с обезмаслител директно върху филтъра и след това да използвате четка и гореща вода.

Правете цялостно почистване на филтъра веднъж на всеки шест месеца. Ако обаче пържене редовно всяка седмица или се образува много дим, помислете за по-често почистване. Кухнята ви ще изглежда по-добре, вентилаторът за отработените газове ще работи по-добре, въздухът в помещенията ви ще бъде по-чист, а мазнините, прахът и отпадъците, събрани и обезвъздушени от аспиратора ви, няма да падат обратно в храната ви.