Пране на мека мебел Бургас

Как да почистим петно от кафе -
Close

29.03.2021

Как да почистим петно от кафе

Всяка сутрин няма нищо по-хубаво от това да приготвя прясна чаша кафе и да потъна в дивана, за да се насладя на няколко мига блаженство.

През повечето време тази рутина протича без проблеми. Но по някога моята непохватност наделява и накрая разливам чашата си върху дивана, стола, килима, върху себе си. И резултатът е на лице, петна от кафе!

Има няколко добре познати начина за премахване на петното от кафе. Всичко от което се нуждаете са няколко основни средства, които може да се намерият във всеки дом.

Как да премахнем петно от кафе от мокет или килим

Килимите и мокетите са едни от най-замърсениете места в дома поради факта че ежедневно се употребяват. Колкото по-скоро обработите петното, толкова по-добрър резултат ще получите. Също така може да обработвате и стари петна които ще изчезнат след няколко процедути.

Всичко от което се нуждаете е:

  • Течен сапун за чинии
  • Вода
  • Сешоар за подсушаване на вашия килим или мокет
  • Чисти кърпи
  • Течен препарат за пране

Премахване на пресни пета от кафе

Ако току що сте разляли кафето си върху мокета, килима или друга текстилна повърхност, не се притеснявайте а действайте. Започнете да попивате петното с чиста кърпа, хубаво е да бъде бяла за да виждате колко кафе взимате с всяко натискане. Стартирайте от външната страна на петно и го попийте внимателно . Работете към центъра на петното, като използвате чисти участъци от кърпата

Нанесете малко количество вода върху петно и го попийте с чиста кърпа. Повторете това няколко пъти.

След като премахнете петното остава да изсушите тъканта със сешоара.

Премахване на стари петна от кафе

Нашите баби и дядовци са използвали много елементарен трик за премахване на петна от кафе. Като за целта смесете една лъжица течен сапун или веро с една лъжица оцет и две чаши вода.

Нанесете сместа с чиста кърпа или кухненска гъба, като не търкате тъканта. Това мозе да увреди повърхноста на текстила. Оставете третираното петно 2-3 минути да поеме добре. След което започнете да го отсранявате като редувате мокра и суха кърпа при попиването му.