Фирма за Професионално почистване в Бургас

Няколко съвета за домашно почистване на стъкла -
Close

05.04.2021

Няколко съвета за домашно почистване на стъкла

Миене на прозорци

С течение на времето прахът и мръсотията се натрупват върху вашите прозорци, като пречат на изгледа ви и спират слънчевата светлина. За да запазите добрата визия на прозорците си трябва да се постараете повече. С правилния спрей, кърпа и техника вашите прозорци никога няма да изглеждат зле.


  1. Изберете хубав облачен не дъждовен ден за почистване на стъкла. Ако сте избрали слънчев ден има опасност почистващия препарат да изсъхне върху горещите прозорци, преди да успеете да го изтриете, оставяйки трудно отстраними следи. Все пак ако сте избрали слънчев ден, започнете от сенчестата страна.
  2. Премахнете мръсотията и праха. Преди да започнете, измийте рамката на прозореца с четка или я почистете с прахосмукачката. Това ще предотврати превръщането на мръсотията в кал. Ако комарника ви на прозореца изглежда мръсен може да го извадете и измийте с гореща вода и мека четка. Или може да го забършете с мокра мека кърпа като я измивате по често.
  3. Подберете добър препарат за миене на стъкла. В кварталния магазин ще намерите много почистващи средства които ще свършат работа. Също така може да изпробвате старата екологична рецепта за почистване на прозорци с оцет и вода. Професионално решение може да намерите на нашата страница с препарати MAXXI PRO WIND-WIPE.
  4. Използвайте микрофибърна кърпа за почистване на стъкла. Някои хора използват вестници за миенето и подсушаването на стъкла, но по-добре е да използвате кърпи за микрофибър за многократна употреба. Преди всичко са много абсорбиращи, миещи се и оставят стъклото блестящо.


Тук може да намерите и други наши предложения за почистване на дом и офис: