Фирма за Професионално почистване в Бургас

Премахване на мухъл в дома -
Close

08.05.2021

Премахване на мухъл в дома

премахване и почистване на мухъл

Ако сте решили да премахнете мухъла във вашия дом се уверете, че има добра вентилация. Както и имате налични основни предпазни средства като гумени ръкавици, предпазни очила и други.
Има хора които не трябва да отстраняват или да присъстват при премахване на мухъл. Това включва бременни жени, деца и хора с отслабена имунна система.

Отстранете източника на влага.

Най-добрият и доказан начин е контролирането на влагата, така че е важно да се идентифицират източниците на влага и да се премахнат или намалят до минимум, в противен случай проблемът с плесените вероятно ще се продължи.

Мухълът се разпространява само във влажни не проветрявани помещения. Проверете за източници на вода от покривни и водопроводни течове. Включително повредени тръби и канали, ако има нужда се обадете на водопроводчик, може би вашия дом има нужда от ремонт.

Отстраняване на мухъла.

Изхвърлете всички мухлясали предмети, които не могат да бъдат почистени. Включително картонени кутии и матраци, стари дрехи които държите под леглото и други.

Изперете дрехи, спално бельо и други предмети от мека материя, като играчки, в пералня на горещ цикъл. Предмети, които са били плесенясали в продължение на няколко седмици. Като спално бельо, стари дрехи държани в не проветриви помещения. може да не могат да бъдат почистени и може да се наложи да се изхвърлят.

Други замърсени меки мебели като диван, матрак, столове. Които не могат да бъдат поставени в пералня, ще трябва да се почистват професионално. Ако задачата е невъзможна, може да се наложи да бъдат изхвърлени.

Почистете добре всички засегнати твърди повърхности. Обикновено песента се крие зад шкафчета, под спалнята ако не отворена, гардероби и други.

В много случаи домашен препарат за почистване ще е достатъчен. Използвайте микрофибърна кърпа като изплаквайте редовно мръсната кърпа в отделен съд с чиста вода, за да предотвратите разпространението на мухъла.

Ако използвате професионални препарати за почистване, проверете етикета. За да видите колко и в каква концентрация да се използва и на кои повърхности може да се използва. Четете и следвайте инструкциите за безопасност.

Не смесвайте белина с амоняк, киселини или други почистващи препарати! Това може да отдели опасен хлор който е опасен за вашето здраве. Винаги носете маска която ви предпазва от изпаренията на препаратите за почистване.

Нанесете препарата и му дайте време според инструкциите за употреба да подейства, преди да го избършете или измиете.

Ако се появят отново петна с мухъл, консултирайте се с професионалист по отстраняване на плесен.

За да се намали вероятността от повторно появяване на петната с мухъл. Е важно да се изсуши мястото, където мухълът е нараснал. Най-простият начин за изсушаване на стая е отварянето на врати и прозорци за цялостно проветряване.